آنچه در این مقاله خواهید خواند
یکی از سوالات متداولی که کاربران از ما میپرسند در مورد ثبت برند و چگونگی انجام آن است. در این مقاله از سایت هوبا ثبت صفر تا صد ثبت برند و علامت تجاری را برای شما بررسی کنیم. در پایان شما به طور کامل متوجه خواهید شد که برای این کار چه مراحلی را باید طی کنید؟ به چه مدارکی نیاز دارید؟ چه هزینه هایی باید بپردازید؟
تا پایان این مقاله با ما همراه باشید و چنانچه برای شما سوال یا ابهامی وجود داشت، می توانید به صورت تلفنی با کارشناسان ما در هوبا ثبت در میان بگذارید و یا در قسمت نظرات که در پایین همین صفحه قرار دارد سوال خود را بپرسید. کارشناسان هوبا ثبت در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ خواهند داد.
ثبت برند یا علامت تجاری چه مزیتی دارد؟
تولیدکنندگان و صاحبین کسب و کار، همیشه به دنبال این هستند که برای محصولات و یا بیزینس خود، نام منحصر به فردی انتخاب کنند. با ثبت کردن برند یا همان نام منحصر به فرد، به شناخته شدن محصولات خود در بازار هدف و در ذهن مشتریان کمک میکنند. بنابراین همه تولید کنندگان می دانند که در قدمهای ابتدایی تولید محصول خود، برای اینکه در میان رقبا متمایز شوند به دنبال پیدا کردن و ثبت کردن برند تجاری خود هستند.
مراحل ثبت برند
پس از انتخاب نام و علامت تجاری و یا طراحی لوگو برای محصول یا کسب و کار خود باید مراحل ثبت برند و علامت تجاری را طی کنید. در این بخش به طور گام به گام مراحل این کار را برای شما تشریح می کنیم.
مرحله اول) انتخاب نام مورد نظر برای برند خود
تقریبا میشود گفت که جذاب ترین مرحله همین بخش انتخاب نام است. اگر شما در حال حاضر با یک نام فعالیت میکنید و همچنان میخواهید از این نام استفاده کنید؛ مرحله یک برای شما معنایی ندارد. اما اگر میخواهید نامی را برای برند خود انتخاب کنید؛ باید دقت داشته باشید که این نام نباید قبلا توسط شرکت دیگری به ثبت رسیده باشد. همچنین این نام باید به گونه ای باشد که مشکلی برای ثبت آن وجود نداشته باشد. برخی از نام ها بنا به دلایلی قابلیت ثبت شدن ندارند.
مرحله دوم) سایت استعلام ثبت برند
بعد از اینکه نام مد نظر خود را انتخاب کردید باید به طور دقیق در سایت استعلام ثبت برند، استعلام گرفته و مطمئن شوید که این نام قبلا توسط شخص دیگری و برای کسب و کار و محصول دیگری ثبت شده است یا خیر. چنانچه این مرحله را به دقت انجام ندهید و نامی که شما انتخاب کردهاید قبلا توسط کمپانی و یا شخص دیگری به ثبت رسیده باشد درخواست شما برای ثبت برند رد خواهد شد. بنابراین برای اینکه وقت و هزینه شما تلف نشود این مرحله را به دقت انجام دهید.
برای استعلام برند قبل از ثبت تنها کافی است وارد سایت قوه قضاییه شده و جستجوی علائم تجاری را انجام دهید. در ابتدا باید در قسمت جست و جو، نام برند را ثبت کرده و طبقه بندی مربوط به خودتان را انتخاب کنید. بعضی از سایتها در قبال این کار هزینهای از شما دریافت میکنند؛گفتنی است اگر این کار را خودتان انجام دهید، نیاز به پرداخت هیچگونه هزینهای نیست. در ادامه به بررسی برخی از استعلامهای برندهای مختلف پرداختیم.
استعلام برند مواد غذایی
انتخاب کردن یک نام در این حوزه، با توجه به تعدد برندهای ثبت شده در حوزه مواد غذایی، مشکل است. تعداد بالای برندهای مواد غذایی سبب شده، نامهای مشابه بسیاری وجود داشته باشد که در صورت وجود تشابه تلفظی نیز ممکن است اخطاریه برند را دریافت کنید.
برای مثال فرض کنید که میخواهید برند آدرینا را در حوزه مواد غذایی ثبت کنید. پس از ثبت اظهارنامه آن در سامانه، متوجه میشوید که به دلیل شباهت با برند دلینا، قادر به ثبت آن نخواهید بود. در این زمینه میتوانید با مشاورین هوباثبت در تماس باشید و از راهنماییهای ما استفاده کنید.
استعلام برند جهانی
گاهی ممکن است شما بخواهید برند و کسب و کاری در سطح جهانی راه اندازی کنید. در سطح جهانی برای گرفتن استعلام باید به مرجع بین المللی علائم تجاری سازمان WIPO مراجعه کنید.
مزایا استعلام برند قبل از ثبت
- جلوگیری از اتلاف شدن وقت و هزینه.
- جلوگیری از ثبت برند تکراری.
- با انواع برندهای ثبت شده آشنا میشوید و برند منحصربفرد خودتان را ثبت مینمایید.
مرحله سوم) آماده کردن مدارک لازم برای ثبت برند
پس از اینکه نام برند مد نظر خود را انتخاب کردید و از تکراری نبودن آن مطمئن شدید، مرحله بعدی این است که مدارک لازم را به طور دقیق آماده کنید و سپس برای ثبت کردن برند خود اقدام کنید.
مطلب پیشنهادی: هزینه ثبت علامت تجاری
مرحله چهارم) سامانه ثبت برند اداره مالکیت معنوی
اداره مالکیت معنوی ارگانی دولتی است که برای بررسی مالکیت معنوی افراد حقیقی و حقوقی، بنا شده است این اداره در تهران پارک شهر، خیابان فیاض، ساختمان ثبت اسناد و املاک کشور واقع شده است و شماره تماس آن 63920000-021 است.
بعد از تکمیل مدارک به سایت مرکز مالکیت معنوی مراجعه کنید و در آن اکانت کاربری برای خود بسازید و ثبت نام کنید. پس از ثبت نام در این سامانه نیاز به تایید ثبت نام دارید. برای این منظور باید با اطلاعاتی که سایت مرکز مالکیت معنوی به شما می دهد به دفتر خانه اسناد رسمی مراجعه کنید و در نهایت اقدام به اخذ گواهی امضا کنید. بعد از دریافت گواهی امضا اطلاعات مربوط را در سایت بارگذاری کنید و اکانت خود را تایید کنید تا بتوانید مراحل بعدی را انجام دهید. در ادامه به طور مفصل در خصوص مدارک مورد نیاز و مراحل ثبت نام در سامانه ثبت برند اداره مالکیت معنوی را برای شما شرح دادیم.
مدارک لازم برای ثبت نام اشخاص حقیقی مالکیت معنوی
- مدارک هویتی شخص (شناسنامه و کارت ملی)
- شماره تلفن به نام خود شخص
- ایمیل قابل دسترسی
- آدرس محل زندگی و کد پستی
- تعیین شغل و رشته فعالیت شخص
مدارک لازم برای ثبت نام اشخاص حقوقی مالکیت معنوی
- در ابتدا حتما باید معرفی شخص حقیقی به عنوان نماینده یا شخص صاحب امضاء انجام گیرد.
- مدارک هویتی در خصوص تاسیس شخصیت حقوقی (شامل روزنامه رسمی تاسیس و اساسنامه).
- ارائه مدارکی مربوط به آخرین تغییرات شخصیت حقوقی (شامل آگهی ثبت و روزنامه رسمی).
- ایمیل قابل دسترسی و شماره موبایل نماینده به نام خود شخص.
- کد پستی اقامتگاه شخصیت حقوقی با تاییدیه اداره ثبت شرکت.
- همخوانی موضوع مطرح شده در ثبت مالکیت معنوی با اساسنامه شخصیت حقوقی.
- مجوزی که نشاندهنده فعالیت شخصیت حقوقی باشد.
مراحل ثبت نام در سامانه ثبت برند اداره مالکیت معنوی
- در ابتدا باید وارد سایت سامانه ثبت اداره مالکیت معنوی به نشانی ssaa.ir شوید. پس از ورود به سایت، بر روی گزینه ثبت نام متقاضی جدید کلیک کنید.
- در این قسمت باید اطلاعاتی از قبیل حقیقی بودن یا حقوقی بودن، ایرانی یا غیر ایرانی بودن و سایر موارد را با توجه به شرایط خودتان پر کنید.
- در مرحله بعدی باید فرم مربوط به اطلاعات هویتی، آدرس و شماره تماس وارد کرده و به مرحله بعدی بروید.
- حال باید مدارک تعیین شده از سویسایت مالکیت معنوی را آپلود کنید.
- در مرحله بعدی، اطلاعاتی از قبیل آدرس ایمیل، شماره تلفن همراه، آدرس و سایر موارد که پیش تر ثبت کردهاید، نمایش داده میشود که باید آن را در صورت درست بودن، تایید کنید.
- پس از تایید اطلاعات، فرم چاپی اقرارنامه را مشاهده مینمایید؛ حتما اطلاعات خود را چک کنید. همچنین یک پیامک در خصوص اطلاعات نام کاربری و رمز عبور به شما ارسال میشود. سپس جهت دریافت گواهی امضا، با پرینت از پیامک ارسالی، به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید.
- در مرحله آخر،بر روی گزینه “تایید حساب کاربری با گواهی امضا” کلیک کنید و با وارد کردن اطلاعات لازم ،حساب کاربری خود را تایید کنید.
مرحله پنجم) ثبت اظهارنامه برند
پس از دریافت گواهی امضا، وارد سایت مرکز مالکیت معنوی و قسمت ثبت اظهارنامه علامت تجاری شوید. اطلاعات خواسته شده در قسمت ثبت اظهارنامه را تکمیل نمایید. بعد از آن نیاز است تا تصاویر مدارکی را که پیش تر گفتیم، از قبیل مدارک هویتی، جواز فعالیت، کارت بازرگانی و همچنین نمونه علامتی تجاری خود با سایز ۶ × ۶ بارگذاری کنید.
مرحله ششم) پرداخت هزینه اظهارنامه
پس از آنکه مدارک مورد نیاز برای این کار را آماده کردید؛ باید هزینه ثبت اظهارنامه را در سایت پرداخت کنید تا فرآیند رسیدگی به پرونده شما آغاز شود. پس از پرداخت فرمی در اختیار شما گذاشته میشود که این فرم حاوی اطلاعات کاربری شماست. اکنون شما باید مجددا به سامانه مالکیت معنوی رفته و نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت کنید. این نام کاربری و رمز عبور از حساسیت بالایی برخوردار است. بنابراین وظیفه دارید تا از آن به خوبی مخافظت کنید.
مرحله هفتم) بررسی اظهارنامه برند
بعد از طی کردن مراحلی که تا اینجا بررسی کردیم به مدت 15 روز کاری باید منتظر بمانید تا کارشناسان مرکز مالکیت معنوی اطلاعات شما را بررسی کنند و در صورتی که اطلاعات شما کامل و بی نقص باشد طی یک پیامک به شما اطلاع داده می شود که ثبت برند شما انجام شده است.
مرحله هشتم) چاپ آگهی در روزنامه رسمی
پس از آنکه اظهارنامه شما بررسی شد و مشکلی برای ثبت کردن برند شما وجود نداشت؛ درخواست شما مبنی بر ثبت برند به روزنامه رسمی کشور ارسال میشود. در این مرحله شما باید هزینه روزنامه رسمی را نیز پرداخت کنید. از زمانی که شما هزینه چاپ در روزنامه رسمی را پرداخت میکنید؛ حدودا 7 روز طول میکشد تا آگهی شما در روزنامه چاپ شود و به آدرس شما ارسال شود.
دلیل چاپ آگهی در روزنامه رسمی آن است که اگر شخصی نسبت به ثبت نام آن برند اعتراض داشته باشد؛ طبق حقوق مدنی فرد اجازه اعتراض به ثبت را داشته باشد. اگر پس از یک ماه از چاپ روزنامه رسمی شخص ثالثی نسبت به این ثبت اعتراضی نداشته باشد؛ شما باید مدارک خود را به اداره ثبت تحویل دهید.
مرحله نهم) مراجعه به اداره مالکیت
همانطور که گفته شد اگر پس از یک ماه از ثبت آگهی شما در روزنامه ثبت، کسی نسبت به این ثبت اعتراضی نداشته باشد؛ اظهارنامه شما توسط کارشناسان تایید میشود. این تاییدیه از طریق پیامک به شما اعلام میگردد. پس از آنکه پیامک تایید را دریافت کردید؛ باید به همراه اصل و یا کپی برابر اصل مدارک به اداره مالکیت معنوی مراجعه کنید و پرونده خود را تشکیل دهید.
مرحله دهم) پرداخت حق الثبت برند
پس از آنکه پرونده خود را تشکیل دادید؛ در این مرحله باید به سامانه ثبت برند مراجعه کنید و نسبت به پرداخت حق الثبت برند اقدام کنید. هزینه حق الثبت برند نیز به شرح زیر میباشد:
- این کار برای اشخاص حقیقی 120/000 تومان است. این اشخاص همچنین به ازای هر طبقه اضافه باید مبلغ 10/000 تومان را پرداخت کنند.
- این کار برای اشخاص حقوقی اما 240/000 تومان است که برای هر طبقه اضافی نیز شامل مبلغ 20/000 تومان میشود.
مرحله یازدهم) پرداخت هزینه نوبت دوم روزنامه رسمی
پس از آنکه برند شما ثبت شد؛ شما باید به اطلاع عموم برسانید که برندی با نام فلان تحت مالکیت شما میباشد. به همین خاطر باید بار دیگر در روزنامه رسمی آگهی بزنید و هزینه مرحله دوم این کار را نیز پرداخت کنید.
مرحله آخر) تحویل گرفتن گواهی ثبت برند به صورت ده ساله
در مرحله آخر شما پس از انتشار دو آگهی در روزنامه رسمی، باید به همراه یک نسخه از این روزنامه ها، اظهارنامه ثبت برند و عکس برند خود به اداره مالکیت معنوی بروید. در این مرحله گواهی ثبت برند به صورت ده ساله به شما داده میشود.
مدارک مورد نیاز برای ثبت برند
برای ثبت کردن برند بسته به اینکه برند را به صورت شخصی (حقیقی) و یا شرکتی (حقوقی) می خواهید ثبت کنید، مدارک مورد نیاز متفاوت می باشد.
مدارک لازم برای ثبت برند حقیقی
- اصل و کپی مدارک هویتی فرد (شناسنامه و کارت ملی)
- دریافت گواهی امضا از دفترخانه ثبت اسناد رسمی
- ارائه جواز کسب، جواز تاسیس یا ای نماد
- در صورت ثبت برند لاتین ارائه کارت بازرگانی
مدارک لازم برای ثبت برند حقوقی
- اصل و کپی مدارک هویتی مدیر عامل شرکت (شناسنامه و کارت ملی)
- اگر وکیل یا نماینده شرکت، کارهای اداری را انجام می دهد باید مدارک هویتی او نیز ارائه شود.
- ارائه آگهی که در هنگام ثبت شرکت در روزنامه ها به چاپ رسانده اید.
- در صورتی که برند لاتین است باید کارت بازرگانی ارائه شود.
نحوه استعلام برند قبل از ثبت
زمانی که یک برند تجاری در حوزه کاری خاصی به ثبت میرسانید، نه تنها هیچکس حق انتخاب کردن آن را برای محصول یا خدمات خود ندارد، بلکه نمی تواند نامهای مشابه آن نیز در برند خود به ثبت برساند.
به عنوان مثال، اگر شخصی برند بیتا را به ثبت رسانده باشد، دیگر امکان انتخاب کردن برندهایی مثل بیتایان وجود نخواهد داشت. بنابراین علائم تجاری در زمان ثبت برند، نباید تکراری باشد و همچنین نمیتواند شامل عبارات مشابه باشد. میشود. به همین دلیل پیشنهاد میشود که قبل از فرستادن اظهارنامه ثبت علائم تجاری و ثبت برند، برندی که انتخاب کردید را استعلام بگیرید و از آن اطمینان حاصل فرمایید.
برای استعلام برند قبل از ثبت آن، میتوانید به 2 شیوه اقدام کنید. در روش اول میتوانید به وب سایت سازمان ثبت اسناد مراجعه کنید و در قسمت جستجو پروندهها، نام برندهای ثبت شده را مشاهده کنید. در روش دوم برای استعلام برند پیش از ثبت، میتوانید به سایت روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران مراجعه کنید و به جستجوی آگهیهای منتشر شده بپردازید.
لازم به ذکر است به طور کلی، قوانین و مقررات ثبت برند در ایران در زمینۀ نام گذاری، کمی سختگیرانه است. قانون نوشته شده به شکلی است که از برندهای ثبت شده حمایت میکند. این قوانین راه سوء استفاده، چه به صورت عمدی و چه به صورت سهوی را کاملا محدود کرده است.
هزینه ثبت برند 1401
حال شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که هزینه ثبت برند چقدر است؟ به طور کلی هزینه ثبت برند در سال 1401 به 4 دسته تقسیم بندی میشود که به شرح زیر است:
هزینه ثبت اظهارنامه نام تجاری در سامانه
پس از عضویت در سایت اداره مالکیت معنوی، باید مدارک لازم را بارگذاری کنید و اظهارنامه ثبت برند را ثبت فرمایید. در این مرحله باید براساس تعداد طبقات، میزان کالا و حقوقی بودن یا حقیقی بودن برند، اقدام به پرداخت هزینه کنید.
هزینه ثبت اظهارنامه برای یک طبقه:
برای شخص حقیقی، هزینه آن معادل 240.000 ریال است.
برای شخص حقوقی، هزینه آن معادل 480.000 ریال است.
به ازای هر طبقه اضافی:
برای متقاضی حقیقی، هزینه آن معادل 20.000 ریال است.
برای متقاضی حقوقی ، هزینه آن معادل 40.000 ریال است.
هزینه آگهی تقاضای ثبت برند
بعد از اینکه اظهارنامه شما توسط کارشناس اداره مالکیت تایید شد؛ باید آگهی تقاضای نام تجاری یا برند را در روزنامه رسمی چاپ کنید که هزینه این کار به شرح زیر است:
هزینه این کار از 238 هزار تومان شروع میشود و به عواملی همچون رنگی بودن یا سیاه و سفید بودن لوگو، تعداد صفحات و کالاها و میزان خطوط بستگی دارد.
هزینه حق الثبت برند
بعد از گذشت حدوداً یک ماه از چاپ آگهی تقاضا برند، شما باید حق الثبت را در سایت پرداخت کنید که هزینه آن مطابق موارد بالا یعنی حقیقی بودن شخص یا حقوقی بودن، تعداد طبقات و میزان کالا و خدمات متغیر است.
هزینه حق الثبت در ازای یک طبقه:
- برای اشخاص حقیقی، هزینه آن معادل 120.000 تومان.
- برای اشخاص حقوقی، هزینه آن معادل 240.000 تومان.
هزینه حق ثبت برند در ازای هر طبقه اضافی:
- برای اشخاص حقیقی، هزینه آن معادل 10.000 تومان.
- برای اشخاص حقوقی ، هزینه آن معادل 20.000 تومان.
ثبت برند چقدر زمان می برد؟
همانطور که گفتیم، اولین گام برای ثبت برند، انتخاب یک نام و استعلام کردن آن است. این کار ممکن است در روند ثبت لوگو، کمی تاخیر بیندازد؛ چرا که اگر نام برگزیده شده تکراری باشد، مرکز مالکیت معنوی، درخواست شخص را رد میکند. لذا از زمانی که اظهارنامه به مرکز مالکیت معنوی ارسال میشود، ۳۰ الی ۴۵ روز کاری برای صدور آگهی تقاضا، زمان لازم است.
سپس اولین آگهی در روزنامه رسمی کشور به چاپ میرسد و از عموم خواسته میشود که در مهلتی 30 روزه، اگر با نام و نشان مورد نظر تعارضی دارند، آن را اعلام کنند. پس از گذشت یک ماه، حدود چهار هفته زمان میبرد تا گواهی ثبت برند صادر شده و با آگهی دوم در روزنامه این فرایند تکمیل میشود. بنابراین ثبت برند در ایران سال 1401 حدود 3 ماه زمان میبرد.
برندی که ثبت می شود چقدر اعتبار دارد؟
با توجه به ماده 14 قانون ثبت علائم تجاری، مدت زمان اعتبار برند ثبت شده، 10 سال است و تمدید اعتبار آن برای دورههای بعدی بلامانع است. همچنین لازم به ذکر است که صاحب علامت میتواند هر 10 سال یکبار تقاضای تجدید ثبت برند نماید.
طبق ماده 20 آیین نامه ثبت علائم تجاری: هر صاحب برند یا قائم مقام آن یا نماینده قانونی صاحب علامت، میتواند ثبت برند را تا 6 ماه بعد از انقضاء مدت اعتبار آن، هر ده سال یک بار تمدید کند. شایان به ذکر است برای تقاضای تجدید و تمدید ثبت برند، باید در 2 نسخه به امضاء صاحب برند یا قائم مقام آن (یا نماینده قانونی) برسد.
تمدید و تجدید ثبت برند در دفاتر ثبت علائم امکان پذیر است. اگر در تجدید برند، تغییری در نام و لوگو برند ایجاد نشده باشد، نیاز به بررسی دوباره و درج آگهی در روزنامه نیست اما اگر بخواهید در برند خود تغییری ایجاد کنید، باید تمامی موارد ذکر شده در ثبت برند بررسی شود و نیازمند ثبت آگهی در روزنامه رسمی کشور است.
طبقه بندی علامت تجاری چگونه است؟
یکی دیگر از اقدامات بسیار مهم و لازم برای ثبت برند، انتخاب مناسب و صحیح طبقات مورد نظر است. باید این نکته مهم در طبقه بندی برند یا علامت تجاری را در نظر داشته باشید که طبقه بندی علامت تجاری باید براساس مجوز فعالیت نوع برند باشد. به عبارتی دیگر، طبقه بندی برند، وابسته به محدوده مجوز فعالیت متقاضی است.
در ادامه ما لیستی را از طبقه بندی برند تهیه کردهایم. لازم به ذکر است این طبقه بندی به دو دسته مرتبط به محصول و مرتبط به خدمات، تقسیم بندی میشود.
طبقه بندی مرتبط به کالا و محصولات
طبقه1 : مواد شیمیائی مورد استفاده در صنعت، کشاورزی، جنگابانی و باغبانی، علوم و عکاسی، پلاستیکهای پردازش نشده، رزینهای مصنوعی پردازش نشده، مواد دباغی، کودهای گیاهی، مواد مربوط به آبکاری و لحیم کاری، مواد شیمیائی مورد استفاده جهت نگهداری مواد غذایی، ترکیبات اطفاء حریق و چسبهای مورد استفاده در صنعت.
طبقه 2: رنگ ها، لاکها، روغن جلا، رزینها یا صمغهای طبیعی خام، مواد محافظت کننده در برابر زنگ زدگی، مواد شیمیائی تثبیت کننده رنگ، مواد جلوگیری کننده از فساد چوب و رنگ کاریها، دکوراتورها ، چاپگرها.
طبقه 3: این طبقه شامل ترکیبات سفید کننده، ضد عفونی کننده و سایر مواد برای استفاده در لباس شویی، ترکیبات مخصوص پاک کننده، براق کردن، لکه گیری، صابون ها، عطریات ، روغن های با اسانس، رنگ زدایی و صیقل دادن، مواد آرایشی، خمیر دندانها، لوسیون های مخصوص مو و دندان شویهها.
طبقه 4: روغنهای صنعتی، نفتی و گریسها، مرطوب کننده ها و ترکیبات مخصوص وصل، روان کننده ها، گردگیرها، سوخت ها ، مواد روشنایی، شمعها و فتیلههای روشنایی.
طبقه5: ترکیبات بهداشتی، مواد دارویی و دامپزشکی، مواد رژیمی و تغذیهای، غذای کودکان، انواع پانسمان و لوازم آن، مواد مخصوص پرکردن دندان، مکملهای مخصوص غدایی، انواع گچ برای مصارف پزشکی، رژیمی و تغذیهای برای انسان و حیوانات، موم دندان سازی و ترکیبات سم زدایی جهت نابود کردن انواع حشرات موذی، قارچ کشها و علف کشها.
طبقه 6: فلزات معمولی و آلیاژهای آن، مواد ساختمانی فلزی، گاوصندوقها، ساختمانهای فلزی قابل حمل و نقل، مواد فلزی خطوط راه آهن، آهن آلات، سنگ های معدنی فلزات، کابلها و سیمهای غیر الکتریکی، انواع لوله و تیوب فلزی، اقلام کوچک سخت افزار فلزی، انواع سیمها از فلزات معمولی، کالاها از فلز معمولی که در طبقات دیگر ذکر نشده اند.
طبقه 7: ماشینها و ماشین آلات، انواع موتورها ( به جز موتورهای خودروها)، ابزار کشاورزی ( به جز ابزارآلات دستی)، اتصالات مربوط به ماشین آلات و قطعات انتقال نیرو (غیر از موارد مربوطه به خودروهای زمینی)، ماشینهای جوجه کشی، دستگاههای اتوماتیک فروش.
طبقه 8: ابزار آلات و وسایل دستی، تیغها، کارد و قاشق و چنگال، اسلحه کمری.
طبقه 9: تجهیزات علمی، مسافت یابی، مساحی، اندازه گیری، علامت دادن، بازرسی و چک کردن، الکتریکی، عکاسی، سینمائی، بصری، وزن کردن، نجات از مرگ، ابزارهای کمک آموزشی، دیسکهای ضبط، ماشینهای فروش خودکار، ابزارهای ضبط صوت، انتقال و تکثیر مرتبط با صدا و تصویر، حافظههای مغناطیسی، ماشینهای فروش.
طبقه 10: اقلام ارتوپدی، دستگاهها و لوازم جراحی، پزشکی، دندان سازی و دامپزشکی، چشم و دندان مصنوعی، دست و پای مصنوعی، مواد مخصوص بخیه زنی.
طبقه 11: دستگاههای مخصوص مولد بخار، آشپزی، روشنایی، گرمایشی، تبرید (سردکننده)، ذخیره آب، خشک کن، تهویه.
طبقه 12: دستگاههای حمل و نقل زمینی، هوایی و آبی و خودروها و وسایل نقلیه،
طبقه13 : مواد منفجره، مواد و وسایل آتش بازی، سلاحهای گرم، مهمات و پرتابهها شامل موشک، راکت، خمپاره و غیره.
طبقه 14: فلزات گرانبها و آلیاژهای آن، جواهرات، سنگهای قیمتی، وسایل ساعت سازی، زمان سنجی و کالاهای ساخته شده یا روکش شده از فلزات که در طبقات دیگر ذکر نشده است.
طبقه 15: این طبقه شامل آلات موسیقی میشود.
طبقه 16: کاغذ، مقوا، کارتهای چاپ شده، لوازم صحافی، عکس، لوازم التحریر، چسبها برای مصارف تحریری یا خانگی، لوازم نقاشی، قلم موهای نقاشی، ماشینهای تحریر، ملزومات دفتری (به جز مبلمان)، لوازم آموزشی و تدریسی، لوازم پلاستیکی برای بسته بندی، حروف چاپ، کلیشههای چاپ و کالاهای ساخته شده از کاغذ و مقوا و لوازم پلاستیکی بسته بندی که در طبقههای دیگر ذکر نشده است.
طبقه 17: لوله های قابل انعطاف غیر فلزی، لاستیک، گوتا پرچا، پلاستیکهای پرس، مواد بسته بندی، در پوش گذاری، انسداد و عایق بندی، صمغ، پنبه نسوز، میکا و کالاهای ساخته شده از این مواد که در طبقات دیگر ذکر نشده اند.
طبقه 18: چترها، چترهای آفتابگیر، عصا، شلاق، پوست حیوانات، چمدان، کیف و کیسههای مسافرتی، زین و یراق و زین برگ و سراجی و چرم، چرم مصنوعی و کالاهای ساخته شده از چرم که در سایر طبقات قرار نگرفته است.
طبقه 19: آسفالت و انواع قیر، مصالح غیر فلزی ساختمانی، لولههای غیر فلزی غیرقابل انعطاف جهت استفاده در ساختمان، ساختمانهای غیر فلزی قابل انتقال و بناهای یادبود غیر فلزی.
طبقه 20: استخوان، عاج، استخوان آرواره نهنگ، صدف، کهربا، پوسته داخلی مروارید ساز، صدف مروارید، پیپها و چپقهای کف دریایی و جایگزینهای این مواد، مبلمان، آیینهها و قابهای عکس، چوب پنبه، نی، بامبو، حصیر، شاخ و کالاهای ساخته شده از چوب که در طبقات دیگر وجود ندارد.
طبقه 21: ظروف خانگی یا وسایل آشپزخانه و ظروف، شانه و اسفنجها، برسها و مواد ساخت آن، وسایل نظافت و تمیزکاری، سیم ظرفشویی، شیشه آلات، و تمامی اشیاء ساخته شده از چینی و سفال که در سایر طبقات بیان نشدهاند.
طبقه 22: چادرها، سایبانها، برزنتها، بادبانها، طنابها، ریسمان، تورها، ساکها و گونیها، مواد لایی و آکندنی و مواد فیبری خام برای نساجی.
طبقه 23: رشتهها و نخها برای مصارف نساجی.
طبقه 24: رومیزیها، روتختیها و مصنوعات نساجی و پارچهای که در سایر طبقات بیان نشدهاند.
طبقه 25: پوشاک ،کفش و کلاه.
طبقه 26: روبانها و قیطانها، دکمهها، قلابها، قزن قفلیها، انواع پارچه توری و گلدوزی، سوزنها و سوزن ته گردها و سوزن خیاطی وگلهای مصنوعی.
طبقه 27: قالیچهها، شیشه های تابلویی، فرشها، قالیچهها، پا دریها، حصیرها، لینولئوم و سایر اجناس برای پوشش کف.
طبقه 28: انواع وسایل بازی و اسباب بازیها، وسایل ورزشی و ژیمناستیک که در طبقات دیگر ذکر نشده است.
طبقه 29: انواع ژله، مرباجات و کمپوتها، تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی، روغنهای خوراکی و چربیهای خوراکی، گوشت، گوشت ماهی، گوشت ماکیان و شکار، عصارههای گوشت، میوهها و سبزیجات پخته شده، خنک شده و منجمد شده (به صورت کنسرو).
طبقه 30: نان، نان شیرینی، شیرینیها، یخهای خوراکی، عسل، ملاس، شکر، مخمر، پودر شیرینی پزی، قهوه، چای، کاکائو، و قهوه مصنوعی، برنج، نشاسته و نشاسته ساگو، آرد و فرآورده های ساخته شده از غلات، نمک، خردل، ادویه، سرکه، انواع سس، چاشنیها و بستنی.
طبقه 31: حیوانات زنده، میوه جات و سبزیجات، بذرها، گیاهان طبیعی و گلها، مواد غذایی مختص حیوانات، مالت یا جوانه جو، غلات، محصولات کشاورزی، باغداری و جنگلی که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند.
طبقه 32: ماءالشعیرها، آب های معدنی و گازدار و سایر نوشابه های غیرالکلی، آب میوه ها و نوشابه های میوه ای، شربتها و سایر فرآورده ها برای ساخت نوشابه ها
طبقه 33: در ایران قابل ثبت نبوده و جهانی است.
طبقه 34: کبریت، توتون و سایر اقلام دخانیاتی.
طبقه بندی مرتبط به خدمات
طبقه 35: مدیریت بازرگانی و تجاری، عملیات دفتری و اداری، تبلیغات، مدیریت کسب و کار.
طبقه 36: امور مربوط به املاک و مستغلات، بیمه و امورمالی.
طبقه 37: شامل تعمیرات، خدمات نصبی و ساختما سازی.
طبقه 38: مخابرات از راه دور.
طبقه 39: انتقال، بسته بندی و انبار سازی کالا.
طبقه 40: عمل آوری مواد.
طبقه 41: آموزش و پرورش، کارآموزی، تفریح و سرگرمی، ورزش و فعالیتهای فرهنگی.
طبقه 42: طراحی و توسعه نرم افزار و سخت افزار رایانه، خدمات علمی، فناوری، پژوهشی و طراحی، خدمات مرتبط با تجزیه و تحلیل صنعتی و پژوهشی.
طبقه 43: مسکن و محل اقامت موقت و خدمات مرتبط با عرضه اغذیه و نوشیدنی.
طبقه 44: خدمات پزشکی و دامپزشکی، مراقبت بهداشتی و زیبایی انسانها و حیوانات، خدمات کشاورزی، باغبانی و جنگلداری.
طبقه 45: این طبقه شامل خدمات حقوقی، خدمات امنیتی برای حفاظت از اموال و اشخاص و خدمات شخصی و اجتماعی.
سخن پایانی
سپری کردن مراحل و ثبت برند کار پیچیده و دشواری است. اما شما نیازی نیست که تمامی این مراحل را بروید. کافیست با کارشناسان هوبا ثبت تماس بگیرید و از ما بخواهید که این کار را برای شما انجام دهیم. کارشناسان هوبا ثبت در کمترین زمان ممکن برند شما را ثبت میکنند.
هزینه ثبت کردن برند در سال 1401 چقدر است و شامل چه مواردی می شود؟
اگر بخواهید خودتان کارهای ثبت برند را بدون واگذاری به وکیل یا موسسه ثبتی انجام دهید، می بایست 900 هزار تومان پرداخت کنید. این هزینه بابت: ثبت اولیه اظهارنامه در سایت، روزنامه رسمی اول، حق الثبت برند، روزنامه رسمی دوم می باشد.
ثبت برند چقدر زمان می برد؟
کمترین مدت زمانی که می توانید منتظر ثبت باشید حدود 70 روز است. برای بررسی اولیه پرونده شما، 10 تا 30 روز کاری زمان صرف خواهد شد. 30 روز (یک ماه) هم رمان نیاز است که آگهی تقاضای ثبت در روزنامه رسمی چاپ شود. برای دریافت گواهی برند، به زمان ذکر شده 60 روز کاری دیگر هم اضافه کنید.
آیا ثبت برند مانند ثبت شرکت نیازمند پرداخت مالیات است؟
تنها داشتن یک برند هیچ تعهدی برای مالک آم ایجاد نمیکند و نیاز به پرداخت مالیات ندارد.
مدارک لازم جهت ثبت برند (فارسی - لاتین) چیست؟
یک مجوز که نشان دهد حوزه فعالیت تان چیست؟ مثل جواز کسب، جواز تاسیس یا پروانه فعالیت - مدارک شناسایی متقاضی مثل کارت ملی و شناسنامه - گواهی امضا. اگر دنبال ثبت برند لاتین هستید علاوه بر مدارک فوق، باید کارت بازرگانی یا کارت عضویت در اتاق بازرگانی هم داشته باشید.
5 نظرات
حمیرا چراغی
عالی
علی اکبری
با ثبت برند ما باید هر ساله مالیات پرداخت کنیم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
هوبا ثبت
خیر ثبت برند شامل مالیات نمیشود.
ملایی
خیلی ممنون از سایت خوبتون که مراحل رو انقدر خوب و قدم به قدم توضیح دادن
هوبا ثبت
خوشحالیم که مقاله برای شما مفید بوده🙏