هوبا ثبتهوبا ثبتهوبا ثبت
۰۲۱-۸۸۷۰۴۹۰۰
خیابان شهید بهشتی، خیابان قائم مقام فراهانی کوچه میرزا حسنی، پلاک ۹ ، طبقه ۴ ، واحد ۱۲

مالیات کارت بازرگانی چیست و به چه صورتی محاسبه می‌شود؟

  • خانه
  • مقالات
  • مالیات کارت بازرگانی چیست و به چه صورتی محاسبه می‌شود؟
مالیات کارت بازرگانی

قبلا به شما گفتیم که برای فعالیت در حوزه صادرات و یا واردات کالا باید کارت بازرگانی داشته باشید. افراد زیادی هستند که هزینه دریافت کارت بازرگانی را پرداخت کرده‌اند ولی چیزی درباره مالیات کارت بازرگانی نمی‌دانند. موضوع این مقاله توضیح درباره مالیات کارت بازرگانی است. پس اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که کارت بازرگانی را دریافت کرده‌اید و یا می‌خواهید نسبت به دریافت آن اقدام کنید، بهتر است این مقاله را با دقت مطالعه کنید.

مالیات کارت بازرگانی چیست؟

به صورت کلی همه افراد که در زمینه خاصی فعالیت می‌کنند و کسب سود کرده‌اند، باید طبق قانون مبلغی را به عنوان مالیات پرداخت کنند. البته باید بدانید که برخی از حوزه ها از پرداخت مالیات معاف هستند و در این دسته قرار نمی‌گیرند. در این میان افرادی که کارت بازرگانی خود را دریافت کرده‌اند و از طریق صادرات و واردات سود بدست آورده‌اند، باید مبلغی را تحت عنوان مالیات کارت بازرگانی پرداخت کنند.

از آنجایی که هنگام تمدید کارت بازرگانی و همکاری با دیگر شرکت ها در زمینه صادرات و واردات به پرداخت مالیات سالیانه کارت بازرگانی توجه بسیار زیادی می‌شود، پرداخت مالیات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ممکن است اکنون برای شما این سوال به وجود آمده باشد که نحوه محاسبه مالیات کارت بازرگانی به چه صورتی است؟ در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

استعلام مالیات کارت بازرگانی

همکاری با دیگر شرکت ها در زمینه صادرات و واردات برای همه اشخاص اهمیت بسیار زیادی دارد. اما باید بدانید که برای این کار، استعلام مالیات کارت بازرگانی بسیار حائز اهمیت است. برای استعلام این مورد شما می‌توانید از سامانه ی مشخص شده توسط اتاق بازرگانی به آدرس https://chambertrust.ir/ استفاده کنید و مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی را استعلام بگیرید.

استعلام این موضوع کار پیچیده ای نیست و شما می‌توانید در هر کجا که هستید با استفاده از این سامانه، به صورت آنلاین این کار را انجام دهید.

نحوه محاسبه مالیات کارت بازرگانی

نحوه محاسبه مالیات سالانه کارت بازرگانی

همانطور که می‌دانید، افرادی که کارت بازرگانی دارند به دو دسته حقیقی و حقوقی تقسیم می‌شوند. باید بدانید که میزان مالیات برای این دو دسته متفاوت خواهد بود. برای محاسبه مالیات سالیانه کارت بازرگانی اشخاص حقیقی، به میزان درآمد سالیانه این اشخاص نگاه می‌کنند. به همین خاطر این مبلغ برای هر یک از اشخاص حقیقی نسبت به شخص دیگر متفاوت است. میزان مالیات کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی طبق ماده 131 قاون به شرح زیر است:

  • در صورتی که شخص تا 3 میلیون تومان کسب درآمد کرده باشد، باید 15 درصد آن را به عنوان مالیات پرداخت کند.
  • اگر میزان درآمد سالیانه بین 3 تا 10 میلیون باشد، شخص باید 20 درصد آن را به عنوان مالیات بپردازد.
  • در صورتی که این درآمد از 10 تا 25 میلیون تومان باشد، میزان مالیات 25 درصد است.
  • چنانچه درآمد شخص تا سقف 100 میلیون تومان باشد این میزان به 30 درصد افزایش پیدا می‌کند.
  • و در انتها اگر شخص حقیقی از طریق صادرات و یا واردات بیش از 100 میلیون تومان در سال درآمد داشته باشد باید 35 درصد از مبلغ حاصل را به عنوان مالیات کارت بازرگانی پرداخت کند.

برای اشخاص حقوقی، مالیات کاملا متفاوت خواهد بود. برای محاسبه مالیات اشخاص حقوقی، هیچ توجهی به میزان درآمد نمی‌شود. تمام افراد حقوقی، فارغ از میزان درآمد خود باید سالیانه 25 درصد از درآمد حاصل از این راه را به عنوان مالیات کارت بازرگانی پرداخت کنند.

چهار درصد مالیات علی الحساب برای کارت بازرگانی

این قانون در سال 95 توسط اداره گمرک کشور وضع شد. بر اساس این قانون، تمام اشخاص حقیقی و حقوقی دارای کارت بازرگانیکه در زمینه صادرات و واردات فعالیت می‌کنند، باید مالیات علی الحساب تمام کالاهایی که به صورت قطعی وارد شده‌اند را پرداخت کنند. در حقیقت 4 درصد از ارزش کالاهای ورودی به عنوان مالیات علی الحساب در نظر گرفته می‌شود که همه بازرگانان باید آن را پرداخت کنند.

نکته: لازم به ذکر است که برخی از شاخه ها از پرداخت این مالیات معاف هستند.

هزینه دریافت کارت بازرگانی

هزینه دریافت کارت بازرگانی چقدر است؟

عده ای از افراد هستند که اطلاعات زیادی درباره هزینه دریافت کارت بازرگانی ندارند. هوبا ثبت در مقاله دیگری به صورت تخصصی به این مورد پرداخته است و هزینه دریافت کارت بازرگانی را برای افراد حقیقی و حقوقی به صورت کامل گفته است. در صورت تمایل می‌توانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید و پاسخ سوال خود را بیابید. همچنین اگر سوالی در این زمینه داشته باشید، کارشناسان هوبا ثبت می‌توانند راهنمای شما باشند.

پیشنهاد مطالعه: هزینه دریافت کد اقتصادی

نکته بسیار مهم در خصوص تمدید کارت بازرگانی

در ابتدای مقاله و در دیگر مقالات مربوطه بارها گفته ایم که دریافت کارت بازرگانی اگر قصد فعالیت در زمینه صادرات و واردات را دارید واجب است. اما باید بدانید که کارت بازرگانی دریافتی توسط شما تنها یک سال اعتبار دارد. یعنی شما برای سال دوم باید آن را تمدید کنید. نکته اینجاست که هنگام تمدید کارت بازرگانی، از کارت شما استعلام مالیات کارت بازرگانی می‌گیرند. در صورتی که شما بدهی مالیاتی داشته باشید، نمی‌توانید کارت خود را تمدید کنید.

سخن پایانی

اگر در نحوه دریافت کارت بازرگانی خود و یا پرداخت مالیات کارت بازرگانی به مشکل خورده‌اید، کارشناسان هوبا ثبت آماده راهنمایی شما هستند. شما می‌توانید از طریق تماس تلفنی با مائ مشاوره رایگان در این زمینه دریافت کنید. همچنین اگر تمایل داشته باشید، می‌توانید دریافت این کارت را از صفر تا صد به مجموعه ما واگذار کنید.

سوالات متداول

نحوه محاسبه مالیات کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی به چه صورتی است؟

مالیات سالیانه اشخاص حقیقی ارتباط مستقیم با میزان درآمد سالیانه آنها دارد. یعنی برای محاسبه این مبلغ، به میزان درآمد افراد حقیقی نگاه می‌کنند.

نحوه محاسبه مالیات سالیانه کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی به چه صورتی است؟

تمام افراد حقوقی با هر درآمدی باید 25 درصد از درآمد سالیانه خود را به عنوان مالیات پرداخت کنند.

عدم پرداخت مالیات سالیانه کارت بازرگانی چه عواقبی دارد؟

در صورتی که مالیات کارت بازرگانی خود را پرداخت نکنید، قادر به تمدید کارت خود نیستید. همچنین باید بدانید که شرکت ها از همکاری با شما صرف نظر می‌کنند.

به این نوشته امتیاز دهید

پیام بگذارید