آنچه در این مقاله خواهید خواند
دریافت جواز تاسیس در کنار کارهایی مانند ثبت برند و ثبت شرکت یکی از مهمترین کارهایی است که هر شخصی برای راه اندازی کسب و کار خود حتما باید انجام دهد. برای دریافت جواز تاسیس شما نیاز دارید تا درباره مدارک مورد نیاز و مراحل کار بدانید. ما به شما همه چیز را درباره نحوه دریافت جواز تاسیس میگوییم.
جواز تاسیس چیست؟
تمامی افراد حقیقی و حقوقی امکان دریافت جواز تاسیس برای کسب و کار خود را دارند. اما باید این نکته را بدانید که برای دریافت جواز تاسیس، شخص درخواست کننده باید تصمیم بر راه اندازی بخش تولیدی همچون کارخانه را داشته باشد. طبق قوانین، اولین مرحله برای راه اندازی هر کسب و کاری اقدام برای دریافت جواز تاسیس است.
هنگامی که شما فرم تقاضانامه را برای دریافت جواز تاسیس تهیه میکنید؛ باید در آن ذکر کنید که این جواز برای چه شخص و یا چه شرکتی قرار است صادر شود. همچنین باید حوزه ای که قصد فعالیت در آن را دارید ذکر کنید. به این صورت شما میتوانید در یکی از شهرک های صنعتی ذکر شده فعالیت خود را در زمینه تولید محصول مورد نظر خود شروع کنید.
جواز تاسیس یک مجوز از طرف ارگان های دولتی است که به وسیله آن افراد حقیقی و حقوقی میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند. صادر شدن این مجوز توسط وزارت صنعت و معدن، وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی انجام خواهد شد.
آموزش قدم به قدم اخذ جواز تاسیس
شما برای دریافت جواز تاسیس، باید ابتدا به اداره صنعت و معدن شهرتان مراجعه کنید. تمام آموزش های لازم برای ثبت نام اینترنتی و اخذ جواز تاسیس در آنجا به شما داده میشود. شما باید طبق این آموزش ها گام به گام جلو بروید تا در نهایت با تایید کارشناس جواز تاسیس شما صادر شود.
شما در ابتدا باید وارد سایت صنعت و معدن شوید و نسبت به ایجاد حساب کاربری و دریافت رمز عبور اقدام کنید. در مرحله بعد شما باید فرم تقاضانامه را کامل کنید و درخواست خود را مبنی بر دریافت جواز تاسیس ثبت کنید. مرحله سوم شما باید اولویت درخواست و طبقه مورد نظر خود را مشخص کنید. پس از انجام این در صورتی که مدارک را به درستی ارائه کرده باشید و شرایط لازم را داشته باشید؛ میتوانید جواز تاسیس خود را دریافت کنید.
توجه داشته باشید که از تاریخ آبان سال 1400 اداره مالکیت معنوی، جواز تاسیس را برای درخواست برند قبول نمیکند. پیشنهاد میشود قبل از هرگونه اقدام در این زمینه، مطالعات لازم را انجام دهید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با کارشناسان هوبا ثبت از طریق تماس تلفنی در ارتباط باشید.
مدارک لازم برای اخذ جواز تاسیس
پیش از اقدام در این زمینه شما باید مدارک مورد نیاز برای انجام این کار را بدانید. مدارک لازم در این زمینه برای افراد حقیقی و حقوقی متفاوت است که ما در ادامه به صورت کامل به شما خواهیم گفت.
مدارک لازم برای افراد حقیقی به شرح زیر است:
- تمامی اشخاص حقیقی باید از کارت ملی و شناسنامه خود کپی تهیه کنند.
- همچنین کپی کارت پایان خدمت و یا معاف از خدمت نیز در این زمینه واجب است.
- آدرس محل سکونت اشخاص حقیقی به همراه شماره تلفن همراه و ثابت.
- در انتها نیز شما باید یک فهرست از کالاهایی که درخواست تولید آن را دارید تهیه کنید.
مدارک لازم برای افراد حقوقی اما به شرح زیر است:
- از تمام مدارک مدیر عامل که شامل کارت ملی و شناسنامه میباشد باید کپی تهیه شود. (کپی کارت پایان خدمت مدیر عامل و یا معافیت مدیر عامل نیز لازم است.)
- ارائه تصویری از آگهی تاسیس کسب و کار و همچنین آخرین تغییراتی که در شرکت شما به وجود آمده است.
- آدرس مدیر عامل و شماره تماس ثابت و همراه او باید به صورت دقیق ذکر شود.
- تهیه فهرستی از محصولاتی که قصد تولید آن را دارید.
- فهرستی کامل از شهرک های صنعتی نیز باید تهیه شود.
- باید واژه تولید را در تقاضانامه اضافه کنید.
- ارائه تصویری از فرم درخواست.
- ارائه تصویری از فرم اظهارنامه شرکت.
- در آخر نیز باید مهر شرکت را نیز همراه داشته باشید.
شرایط لازم برای دریافت جواز تاسیس
برای اخذ جواز تاسیس شما باید شرایطی را که از پیش وزارت مشخص کرده است را دارا باشید. این شرایط شما توسط کارشناسان بررسی میشود و در صورتی که رعایت نشده باشد؛ درخواست شما تایید نخواهد شد. این شرایط برای اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوتی ندارد و به شرح زیر است:
- شخص تقاضا دهنده باید تابعیت ایرانی داشته باشد.
- حداقل سن مورد نیاز برای تقاضای جواز تاسیس 20 سال است.
- داشتن کارت پایان خدمت و یا کارت معافیت اجباری است.
هزینه دریافت جواز تاسیس
اگر شما تجربه و وقت کافی برای انجام این کار را داشته باشید و بخواهید خودتان این مراحل را طی کنید؛ تنها باید مبلغ 200 هزارتومان را به حساب بانک واریز کنید. به غیر از این هزینه، هزینه دیگری وجود ندارد. اما اگر این کار را بخواهید به شرکت های ثبتی واگذار کنید؛ باید حق الزحمه شرکت را نیز بپردازید. این هزینه با توجه به تعرفه شرکت های مختلف متفاوت است.
پیشنهاد مطالعه: هزینه دریافت کد اقتصادی و هزینه ثبت علامت تجاری
دریافت جواز تاسیس چقدر طول میکشد؟
مدت زمان لازم برای دریافت جواز تاسیس با توجه به سازمان های مربوطه متفاوت است. در این قسمت برای درک بیشتر این موضوع مثال هایی را برای شما آورده ایم:
- دریافت جواز تاسیس از وزارت صنعت و معدن ممکن است از 48 ساعت تا 14 روز به طول بیانجامد.
- این مدت زمان برای وزارت کشاورزی بین 48 ساعت تا 15 روز است.
- و در آخر باید بگوییم که اخذ جواز تاسیس از وزارت میراث فرهنگی، 30 الی 60 روز زمان میبرد.
این زمان بستگی به تایید کارشناس دارد و میتواند متغیر باشدو درحالت کلی شما باید درخواست خود را ثبت کنید و سپس منتظر تاییدیه کارشناس باشید.
سخن پایانی
دریافت جواز تاسیس یکی از مهمترین کارهایی است که همه افراد برای راه اندازی کسب و کار خود باید انجام دهد. ما به شما مراحل اخذ جواز تاسیس را به صورت کامل گفتیم و شما میتوانید طبق این آموزش نسبت به دریافت آن اقدام کنید. اگر وقت و تجربه کافی برای این کار را ندارید؛ میتوانید از کارشناسان هوبا ثبت بخواهید تا این کار را در کوتاه ترین زمان و با بهترین قیمت برای شما انجام دهند.
سوالات متداول
هزینه دریافت جواز تاسیس چقدر است؟
این هزینه در صورتی که خودتان اقدام به دریافت کنید؛ 200 هزار تومان خواهد بود.
دریافت جواز تاسیس چند روز زمان میبرد؟
این زمان بستگی به سازمان های مرتبط دارد و بین 24 ساعت الی 60 روز متغیر است.